header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Укрофашисти заузимају Кијево-Печерску лавру
Укрофашисти заузимају Кијево-Печерску лавру Штампај Е-пошта
субота, 03 децембар 2022

 После синоћњег Зе стрима, Кијевско-печерска лавра је пререгистрована на укрофашистичку секту звану „Православна црква Украјине“ (ПЦУ), коју подржавају украјинске власти, рекао је представник ПЦУ Јевстратиј Зорја.

Истовремено, украјинско издање „Политика земље“ преноси да Лавра још није пререгистрована, али припреме за то су у пуном јеку: ПЦУ је регистровала Устав Лавре као свој манастир.

„Дана 1. децембра 2022. године регистрован је Устав Светоуспенске Кијево-Печерске лавре (мушког манастира) Украјинске православне цркве („Праволавне цркве Украјине“). Подаци о овом правном лицу као делу Помесне Цркве уписани су 2. децембра у Јединствени државни регистар“, написао је Евстратиј Зорја на друштвеној мрежи.

„Митрополит кијевски и целе Украјине је по службеној дужности свештени архимандрит, односно канонски и духовни поглавар Кијевске лавре. Такође, одлуком Синода, Блажени митрополит Епифаније постављен је на чело манастира као правно лице“, додао је Зорја.

Напомињемо да је сада Лавра под јурисдикцијом Украјинске Православне Цркве. А да би јој се одузела и предала ПЦУ, потребна је одлука државних органа.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 52 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.