header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Подметање заставе "Нове Русије"
Подметање заставе "Нове Русије" Штампај Е-пошта
субота, 10 децембар 2022

 Владика о претресима СБУ:

Зар заиста немате адекватне консултанте?

Заставу Новоросије, коју је открила Служба безбједности Украјине током инспекције Покровског Красногорског манастира у Золотоношком округу Черкаске области, подметнули су сами инспектори – изјавио митрополит черкаски и каневски Теодосије, коментаришући резултате „контраобавјештајног догађаја“ који се одиграо у манастиру 7. децембра 2022. године.

„Драги моји, када током претреса баците пропагандно смеће негдје у парохијској цркви у Закарпатју, то је тужно, али није смијешно. Али када током претреса најпознатијег манастира у самом срцу Украјине баците заставу „Нове Русије“, онда се сами себи подсмијевате пред цијелом земљом. Гдје је Золотоноша, а гдје Новоросија, у сваком смислу... Зар заиста немате адекватне консултанте који би се бринули о елементарној вјеродостојности таквог подметања, пошто сте тако ревносно ангажовани да дискредитујете Украјинску православну цркву? Заиста, када Господ хоће да казни човјека, лишава га разума“, рекао је митрополит Теодосије.

Истичући да је просјечна старост монахиња манастира Златоноша 70 година, владика је примијетио да оне физички нису биле у стању да контролишу све учеснике „рације“.

„Али ваша савјест је требало да вас контролише? Теби као мајци одговарају“, рекао је митрополит Теодосије.

„Не знам да ли ће сестре хтјети да бране манастир од насртаја на суду, али знам једно: пред нама ће бити Суд Божји од којег нико неће побјећи, ма иза којих патриотских парола се крио и чија год наређења да он извршава“, закључио је управник Черкаске епархије Украјинске православне цркве.

Подсјетимо, 22. новембра 2022. године, цркве, манастири и епархијске управе Украјинске православне цркве подлежу претресима и инспекцијама.„Контраобавјештајне мјере” спроводи Служба безбједности Украјине заједно са Националном полицијом и Националном гардом.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Преузето са: "Етос"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.