header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Москва је од Ватикана добила извињење због изјаве папе против Руса
Москва је од Ватикана добила извињење због изјаве папе против Руса Штампај Е-пошта
четвртак, 15 децембар 2022

 Москва. 15 децембар, ИНТЕРФАКС -  Москва сматра окончаним инцидент са изјавама папе Фрање о „суровости” руских народа, а од Свете столице је стигло извињење, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је током брифинга рекла да је у четвртак дипломатским каналима из Ватикана стигла званична изјава државног секретара Свете столице у вези са ранијим изјавама понтифекса.

 „У овој изјави се посебно каже следеће: „Државни секретаријат Ватикана се извињава руској страни. Света столица дубоко поштује све народе Русије, њихово достојанство, веру и културу“, рекла је Захарова.

„Сматрамо да је овај инцидент решен и радујемо се наставку конструктивне сарадње са Ватиканом“, додао је званични представник руског Министарства спољних послова.

Она је нагласила да ова ситуација показује да иза позива Ватикана на дијалог стоји способност да се он води и саслушају саговорници.

Папа Фрања је раније рекао да током руске специјалне војне операције највећу окрутност показују представници народа „одгајаних ван руске традиције”, наводећи, посебно, Бурјате и Чечене.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.