header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Мала парохијанка Лавре се обратила Зеленском
Мала парохијанка Лавре се обратила Зеленском Штампај Е-пошта
недеља, 01 јануар 2023

 Девочица из Кијева сматра да је погрешно затварати храмове Лавре, пошто у њих иду деца, чије су молитве данас преко потребне Украјини.

Мала парохијанка Кијево-Печерске лавре, Дарија, обратила се председнику Украјине Владимиру Зеленском са молбом да се дозволе молитве у затвореним Успенском и Трпезном храму манастира. Снимак апела објавила је на својој Фејсбук страници активисткиња за људска права Викторија Кохановскаја.

Девојчица је рекла да се зове Дарија и да има 11 година. „Ја сам Украјинка и много волим своју домовину. Ја сам парохијанка Украјинске православне цркве под руководством Његовог Блаженства Митрополита Онуфрија.

„Има људи у нашој држави који плене наше цркве. Цела моја породица су парохијани Кијево-Печерске лавре, велике светиње нашег народа, коју сада желе да одузму малим верницима који се заједно са одраслима моле за мир и победу наше државе“, рекла је Дарија.

Девојчица је крштена у Лаври, причешћује се и моли се тамо. Стога се пита зашто се православној цркви одузимају цркве: „Дошла сам овде, али су капије затворене. Не разумем ко је то урадио и зашто?

„Ово је храм Богородице, дом наше Пресвете Богородице. Шта је ово? Господ је заповедио: „Пустите децу к мени“. Вероватно се код нас неко поставља више од Христа“, рекла је Дарија.

Она је поставила питање: „Зар заиста сада, у овим тешким временима за наш народ, молитве наше деце нису потребне? Зашто нам све ово треба? Нашем омиљеном храму? Ради чега? Не разумем зашто су храмови затворени. Поштовани господине председниче Украјине, чујте нас мале парохијане Лавре“, обратила се девојчица шефу државе.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.