header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грчки расизам! - Ево зашто су Грчке цркве и Грци против Словена
Грчки расизам! - Ево зашто су Грчке цркве и Грци против Словена Штампај Е-пошта
понедељак, 16 јануар 2023

 Грчки митрополит о расној супериорности Грка над Словенима

„Ако су словенски народи заборавили да су им Грци дали културу и да су преко грчких мисионара примили светлост хришћанске вере из хришћанске светиљке грчке Византије, и да зато морају из захвалности одати дужно поштовање и благонаклоност према грчкој раси која их је васпитала и просветлила, а не да пројављују себе као ниске и неблагодарне непријатеље, онда ће свеправославна свест срушити њихове суморне и вероломне планове...

Из претходног је јасно да је Грчка Православна Источна Црква поново позвана да после рата води гигантску црквену борбу, с једне стране, против Западне Римокатоличке цркве и њене пропаганде, а с друге стране, против словенског комунизма и словенских Цркава.

Митрополит закинтски Хризостом. Две главне опасности // Екклисија. № 29–30 от 1. августа 1947 г. (Званични орган Грчке Цркве).

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: http://archive.e-vestnik.ru/page/index/194712673.html

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.