header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Јеретици "освештавали" воду у нашој цркви у Линцу (фото)
Јеретици "освештавали" воду у нашој цркви у Линцу (фото) Штампај Е-пошта
уторак, 31 јануар 2023

 Помаже Бог 

Поштовано Уредништво,

Молим вас да ми објасните да ли је дозвољено, од стране римокатоличке вјере осветити свету воду у нашој Српској Цркви? Шта се ради са таквом светом водом, ко је употребљава?

Пишем вам из разлога, јер сам јуче и данас неколико свештеника у Бечу питала исто питање, већином су сви погнули главу, чак неки мало и храбрији слежући раменима рекли су да је и њима несхватљиво.

Јако сам потресена што се ово десило у нашој Цркви у Линцу, као и разне друге трауматичне ситуације у нашој епархији у Аустрији.

Хвала.

Сестра Радица

 

Одговор Уредништва:

Поштована у Христу сестро,

Јеретицима, што су и римокатолици, није дозвољено било какво молитвословље у православном храму. То је канонима строго регулисано. Тако да та вода коју су они "освештавали" није "света", како си ти написала. По нашем расуђивању, она чак - после јеретичких бајања над њом - више није ни обична вода, већ вода у којој присуствују нечисте силе, па је - као такву - нипошто не треба ни захватати ни уносити у свој дом. Наши верници у епархији аустријско-швајцарској треба добро да знају, да је Андреј Ћилерџић човек на задатку - покатоличавања српских верника, и као таквог га треба заобилазити у широком луку. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 31 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.