header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Игњатије Мидић и Иринеј Буловић издали свог духовног оца Зизиуласа - нису му били на сахрани
Игњатије Мидић и Иринеј Буловић издали свог духовног оца Зизиуласа - нису му били на сахрани Штампај Е-пошта
уторак, 07 фебруар 2023

 Сахрана титуларног митрополита пергамског Јована Зизиуласа одржана је у Атини

Опело и сахрана великог фанарског јеретика титуларног митрополита пергамског Јована Зизиуласа, обављени су у Атини 4. фебруара, преноси Vema.

Опело у Саборном храму Благовести Пресвете Богородице предводио је митрополит Лаодикијски Теодорит (Полисогопулос), представник Константинопољске патријаршије у Атини. У служби су учествовали и архијереји Грчке, Александријске, Српске Православне Цркве (био је мајмунолог Максим Васиљевић, „епископ“ западноамерички, ученик Игњатија Мидића), представници грчких власти и научне заједнице. Митрополит силивријски Максим (Вренгопулос) и представник Атинске академије, којом је председавао покојни митрополит Јован, упутили су славословље.

Зизиулас је сахрањен на Првом атинском гробљу, некрополи у центру грчке престонице, где су сахрањени многи истакнути политичари, црквени јерарси и делатници културе.

Духовни отац српских новотараца, Јован Зизиулас, умро је у 2. фебруара у 92. години живота .

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.