header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Данашњи земљотрес у Румунији најјачи у последњих 5 година, пратило га шест накнадних потреса
Данашњи земљотрес у Румунији најјачи у последњих 5 година, пратило га шест накнадних потреса Штампај Е-пошта
уторак, 14 фебруар 2023

 Данас је забележен нови земљотрес у Олтенији, у Румунији јачи од јучерашњег, преноси libertatea.ro. Био је јачине 5,7 степени по Рихтеру и уследило је шест накнадних потреса. Земљотрес се осетио и у Србији.

Према информацијама које је објавио румунски Национални институт за истраживање и развој за физику (INCDFP), епицентер је био у Горју.

Земљотрес се осетио и у Клужу.

Штета изазвана земљотресом у граду Таргу Жију приказана је на неколико слика које су објавили локални медији.

Градоначелник је најавио да ćе сазвати локални савет за ванредне ситуације а Градска куćа је евакуисана је након земљотреса.

„Евакуисали смо особље. Интензитет земљотреса је био веома висок, али мислим да је и његово трајање било дуже“, рекао је градоначелник Таргу Жију Марцел Романеску.

Влада је саопштила да је премијер Николаје Чука имао телефонски разговор са шефом Одељења за ванредне ситуације Раедом Арафатом о земљотресу у региону Олтеније, piše hotnews.ro.

“Премијер је затражио хитно организовање неопходних активности за управљање ситуацијом и координацију акција подршке.

Након консултација са министром унутрашњих послова Луцијаном Бодеом, на нивоу МУП-а, активирана је радна група за праćење система реаговања у ванредним ситуацијама, у оквиру координационог центра министарства”.

Земљотрес је забележен у 15.16 по локалном времену, а ИНФП је првобитно саопштио да се земљотрес догодио у округу Валчеа, на дубини од 28 километара.

Након тога, ИНФП је саопштио да је земљотрес био јачине 5,7 степени Рихтерове скале и да се догодио у округу Горј, где се земљотрес догодио и у понедељак. Земљотрес је забележен на дубини од 40 километара.

Данашњи земљотрес најјачи је у последњих пет година. Земљотрес јачине 5,8 степени Рихтера догодио се у октобру 2018. у округу Бузау.

Извор: "Данас"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.