header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow „Велики господин и отац“: у РПЦ објаснили скупе аутомобиле и сатове патријарха Кирила
„Велики господин и отац“: у РПЦ објаснили скупе аутомобиле и сатове патријарха Кирила Штампај Е-пошта
четвртак, 16 фебруар 2023

  Митрополит јекатеринбуршки Евгениј објаснио је како је патријарх Кирил добио скупе аутомобиле, луксузне сатове и обезбеђење. Према његовим речима, патријарх је „велики господине и отац“ за многе људе који га дарују.

О томе је Митрополит писао на свом Телеграм каналу. „Многи људи су део огромне породице која се зове Руска Православна Црква <…> Постоји веома велики број људи који искрено воле Патријарха, за њих су његове речи и служба од огромног значаја. А којима је жеља да оца окруже љубављу природна потреба“, рекао је митрополит одговарајући на питање одакле патријарху Cadillac Escalade, Mercedes-Benz S-Klasse Pullman, као и луксузна роба.

„Особа која је писала Директној линији очигледно је желела да постави непријатно и духовито питање, али је само сликовито илустровала тужан и дубок проблем нашег друштва – непоштовање старијих генерација. Непоштовање је постало норма, која више није ни срамота“, истакао је Митрополит.

Разлог сиромаштва Руса, ниске пензије, неприступачност средине за особе са инвалидитетом и грубост званичника митрополит је назвао „слабо испуњавање пете заповести“, која каже: „Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде, и да дуго живиш на земљи“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: https://dzen.ru/a/Y-yUxjm_bwKoVb-y

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.