header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Још једна брука руских власти са трагичним исходом
Још једна брука руских власти са трагичним исходом Штампај Е-пошта
четвртак, 02 март 2023

 „Терористи су и ушли и изашли“: Три непријатна питања о терористичком нападу у Брјанској области по речима очевидца

Царград поставља три непријатна питања о терористичком нападу у Брјанској области након сведочења очевидца. Према речима човека, терористи су све радили са лакоћом: „Како су ушли, тако су и отишли“.

Трагични догађаји који су се данас одиграли у Брјанској области били су шок за многе грађане Русије. Украјински диверзанти извршили су два напада одједном у пограничном рејону региона. Једна група је пуцала на аутомобил у покрету у селу Лубечан. Услед тога су две особе погинуле, а десетогодишњи дечак је повређен. Друга група је пуцала на кућу у селу Сушани и узела неколико људи за таоце.

Један од талаца је касније за Телеграм канал Реадовка рекао шта се догодило. Према његовим речима, диверзанти су му направили заседу када је изашао из куће.

Изашао сам из куће, кажу ми: "Руке увис!"

– сећа се човек.

Украјинци су га ставили на лед, а жени и детету везали лисице, након чега су их натерали да узвикују „Слава Украјини“. Осим тога, диверзанти су пуцали на једну од кућа из митраљеза и бацача граната. Све ово је укупно трајало један сат. Након тога, нападачи су поставили мине по целој улици и отишли.

Како уђоше, тако и одоше – кроз поље и у шуму,

– рекао је мештанин.

С тим у вези, одмах се намећу три питања.

Прво, како се догодило да украјински диверзанти продру у Брјанску област, упркос томе што су власти раније објавиле да су појачале границу? Гувернер Брјанске области Александар Богомаз је још почетком фебруара известио о јачању границе и тврдио да команда Оружаних снага Русије високо цени рад који је обављен на обезбеђењу граница.

Друго, зашто је требало толико времена да се одговори на претњу? Према речима Реадовкиног саговорника, терористи у Сушанима су се „забављали“ најмање сат времена. И очигледно, нису журили да напусте место злочина. Чак су имали довољно времена да поставе мине по целој улици.

Треће, како се догодило да ДРГ укључује нацисте познате органима за спровођење закона који су побегли у Украјину? Према неким извештајима, одговорност за напад је предводио корпус, који је део Оружаних снага Украјине и састоји се од ултрадесничарских радикала. Раније је ова група признала да је организовала убиство Дарије Дугине. На снимку видео поруке коју су снимили диверзанти види се човек који личи на руског неонациста Дениса Капустина (Никитина), који је својевремено живео у Европи, где се преселио међу фудбалске навијаче, а потом основао посао увоза одеће из Немачке за московске скинхедсе. После 2014. преселио се у Украјину и успоставио везе са локалним неонацистима. Овај човек није могао а да не буде под пажњом Министарства унутрашњих послова и ФСБ-а. Међутим, он никада није праћен.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "Царград"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.