header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Сусрет панхелинистичких лицемереа
Сусрет панхелинистичких лицемереа Штампај Е-пошта
субота, 04 март 2023

 Нови поглавар Кипарске цркве изјавио је да се његов став поклапа (резонира) са ставом патријарха Вартоломеја.

Новоизабрани поглавар Кипарске православне цркве архиепископ Георгије је 3. марта 2023. године, током посете Фанару, изјавио да је очување грчких традиција његова света дужност, наводи издање Ромфеја.

Архиепископ Георгије је дошао у Фанару у званичну посету. Поздрављајући новог поглавара Кипарске Цркве, Вартоломеј је напоменуо да је „данас на пољу Православља питање да ли ће се сачувати верност канонском предању Цркве, одлукама Васељенских Сабора и дугогодишњој црквеној пракси. .”

Поглавар Фанара се запитао да ли ће у животу Цркве „преовладати национални интереси и ванцрквена предања, која ће укаљати њен богочовечански карактер, угрозити њену функцију пророчког гласа у свету, као сведока Царства Божијег и претворити је у чисто секуларну институцију.”

Одговарајући на питање Вартоломеја, архиепископ Георгије је навео да је „за све нас и за целу нашу паству Константинопољ симбол који је преплетен са нашом дугом историјом, нашом религиозном вером, нашим националним традицијама и нашим племенитим идејама“.

Он је нагласио да је у Истанбулу „немогуће не доживети дубок осећај потресености“.

„Долазећи из места где живе истомишљеници, осећамо исту свету дужност као и ви: да чувамо традицију наше вере и нашег народа (етноса) неокаљаним. Наше визије одјекују у истом ритму као и ваше“, резимирао је поглавар Кипарске цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.