header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Македонци били на Фанару код свог тате; чекају његов Томос, Порфиријев им је мањкав
Македонци били на Фанару код свог тате; чекају његов Томос, Порфиријев им је мањкав Штампај Е-пошта
уторак, 07 март 2023

 Делегација је била на Фанару два дана.

Делегација такозване „Македонске цркве посетила је Фанар, где се састала са цариградским патријархом Вартоломејем, преноси ромфеа.гр.

У делегацији су били митрополит струмицки Наум и митрополит преспански и пелагонски Петар.

Епископи Македонске цркве одржали су састанак са Вартоломејем, као и са архијерејима Константинопољске патријаршије.

Нема детаља о чему је било речи на састанку.

Састанку је присуствовао и митрополит имброшки Кирил.

Како је раније рекао митрополит Кирил, ове године поглавар Фанара намерава да посети Северну Македонију и лично уручи Томос о аутокефалности архиепископу Стефану.

Подсетимо, патријарх српски Порфирије је 24. маја 2022. године, на литургији у Саборној цркви Климента Охридског у Скопљу, саопштио одлуку Архијерејског Сабора СПЦ који је завршен 21. маја исте године да призна аутокефалност „Македонске цркве“.

Порфирије је 5. јуна 2022. године у Саборном храму Светог Архангела Михаила у Београду уручио Стефану, архиепископу македонско-охидском, Томос којим се потврђује аутокефалност Македонске православне цркве Охридске архиепископије.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.