header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У Немачкој издали Библију за децу са родно неутралним Богом
У Немачкој издали Библију за децу са родно неутралним Богом Штампај Е-пошта
уторак, 14 март 2023

Иницијатор објављивања нове књиге каже да деца „коначно могу да читају Библију која одражава разноликост нашег друштва”.

Немачка издавачка кућа Neukirchener-Verlag објавила је 13. марта 2023. књигу „Библија за сву децу“ која Бога приказује као родно неутралног, преноси dw.com.

„Желели смо да јасно ставимо до знања да Бог није ни мушко ни женско“, рекла је иницијаторка пројекта Сара Вечера из Уједињене евангеличке мисије у Вуперталу.

Новинар dw.com примећује да су дечје Библије објављене у Немачкој до сада „приказивале Бога као белог човека“, а библијске ликове као Централне Европљане. Према речима Саре Вечере, идеја за нову књигу потекла је из разговора са њеном четворогодишњом ћерком, која је „бога замишљала као старца белог човека“.

„Желели смо да направимо Библију у којој би деца са мултикултуралном породичном историјом лакше могла да се сналазе“, рекла је Сара. „Срећна сам због своје деце што коначно могу да читају Библију која одражава разноликост нашег друштва.

„У новом издању људи су приказани на различите начине: одрасли и мали, различите боје коже, висине и тежине. Поред тога, пажња је посвећена ликовима са инвалидитетом“, пише dw.com.

У раду на издању учествовали су представници хришћанских заједница у Немачкој, дечијих организација и универзитета.

Поред штампане верзије, Библија за сву децу доступна је и у аудио формату.

Раније је саопштено да Англиканска „црква“ разматра обраћање Богу не само у мушком роду.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.