header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Са нашег "Телеграм" канала: духовни бисери
Са нашег "Телеграм" канала: духовни бисери Штампај Е-пошта
четвртак, 23 март 2023

 Душа гине ако не браниш своју веру, а ако пропаднеш бранећи веру своју, пред тобом се отварају врата Царства небеског“

Једног дана Старац је седео на авенији Руставели у Тбилисију, поред њега су лежале иконе, а у рукама је држао Крст. Отац Гаврило је смело и гласно проповедао.

Полицајци су неколико пута тражили од њега да престане да проповеда, али Старац као да није чуо позиве полицајаца, па су га убацили у приколицу за мотоцикл и одвезли у полицијску станицу кроз центар главног града Грузије. Отац Гаврило је искористио ситуацију, устао у пуну висину у приколици мотоцикла и почео да проповеда громким гласом:

 „Љубите Господа нашег Исуса Христа! Љубите Крст Животворни!“ Крстом је осењивао пролазнике и благословио их. Јурио је мотоцикл, а мантија старца Гаврила вијорила је као барјак...

"Шта то радите?!" – негодовали су полицајци.

„Па, ето, ви сте ми организовали шетњу по граду“, одговори Светитељ.

Они су зауставили мотоцикл и рекли: "Одлазите, молимо Вас!"

 "Јуродиви. Свети Гаврило (Ургебадзе)".

+ + +

️ Суморан, одбојан живот није Божји живот. Када је Спаситељ рекао онима који су постили да умију лице, помажу главу и очешљају се, он је управо мислио да НЕ треба да буду суморни.

Свети Теофан Затворник

+ + +

Људи губе благодат и гину из два разлога: или зато што не могу стрпљиво да поднесу туге које су их задесиле, или зато што се, уживајући у грешним задовољствима, препуштају њима.

Преподобни Макарије Велики, Египатски

+ + +

„Али наш живот се сваког тренутка може прекинути, и тада ће се пред Богом отворити књига наше савести и нашег живота и почети Суд. Христос ће је листати страницу по страницу и објављивати наша дела. И наша савест ће се сагласити. А када се ова књига прелиста до краја, душа ће задрхтати у ишчекивању пресуде, задрхтаће као што подрхтава јесењи лист на ветру, и задрхтаће као што дрхти риба извађена из воде на обали.  Тако ће душа дрхтати на Суду.

Старац Јефрем Филотејски 

Извор: https://t.me/+SR3oKR0k2lVmODNk

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.