header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Aмбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченкo: Наставља се крсташки рат против Православља
Aмбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченкo: Наставља се крсташки рат против Православља Штампај Е-пошта
четвртак, 23 март 2023

 „Ових дана, односно 17. марта обележили смо годишњицу једне од најтрагичнијих страница у историји Србије – погрома над косовским Србима 2004. године.

 Заправо на мартовски погром и дивљање Албанаца, који су палили Богородицу Љевишку и све српско на Косову и Метохији, подсећа нас оно што се сада дешава у Украјини, ти светогрдни покушаји кијевске гарнитуре да отме канонској Украјинској православној цркви Кијево-Печерску лавру, једну од највећих православних светиња, која је од кључног значаја за духовни и културни идентитет свих православних верника.

 Тужно је видети како неонацистички режим, оглушивши се о обраћања и молбе монаштва Кијево-Печерске лавре, наставља свој „крсташки рат“ против православља, чији је врхунац био разбојнички упад у лавру украјинских „безбедњака“ крајем прошле године и садашњи покушаји пљачкања ове обитељи.

 Још је тужније видети како се наставља злочиначко игнорисање збивања око Кијево-Печерске лавре од стране такозване међународне јавности, која већ више година гледа кроз прсте на шиканирање и прогањање православног свештенства у Украјини, терор над парохијанима и наметање расколничког политичког пројекта „православна црква Украјине“, осмишљеног на Западу како би се разбило јединство православља.“

Каже се у званичном сопшењу Његове Екселенције, амбасадора РФ у Београду, господина Александра Боцан Харченка, после обележавања годишњице Српког погрома на Косову и Метохији и уочи 24-годишњице НАТО агресије на СРЈ, коју српски народ никада неће заборавити. Сличну судбину са тешким последицама за свеукупно православље, данас доживљава руски народ и највеће православне светиње у Украјини. Кијево-пачарска Лавра  је МАЈКА Православне Русије, Белорусије, Украјине.

  1. март 2023. године

    Фотографије –  Биљана Живковић

    Из порушеног Никољског манастира у Доњецку и са Косова и Метохије, порушено здање Богословије у Призрену и порушен манастир св. Архангели код Призрена, уништена српска села у НАТО бомбардовању

  2. Извор: "Наука и култура"

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.