header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Цркве које имају везе за Русијом, у Украјини неће радити
Цркве које имају везе за Русијом, у Украјини неће радити Штампај Е-пошта
среда, 12 април 2023

 МОСКВА, 12. априла - РИА Новости. Алексиј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине (СНБО), рекао је да цркве које су повезане са Русијом неће радити у земљи.

„Држава ће се равноправно односити према религијама које су регистроване у држави. Свако може да бира цркву у коју ће ићи. Цркве које имају везе са Русијом овде неће радити. Они који су повезани са Москвом треба да прекину те контакте, донесу документа у складу са захтевима државе“, рекао је Данилов у емисији ТВ канала Рада.

Украјинске власти су током протекле године организовале највећи талас прогона УПЦ у новијој историји земље. Позивајући се на њену повезаност са Русијом, локалне власти у различитим регионима Украјине одлучиле су да забране деловање УПЦ, а парламенту земље је поднет предлог закона о њеној стварној забрани у Украјини. Власти су увеле санкције неким представницима свештенства УПЦ. Служба безбедности Украјине почела је да отвара кривичне поступке против свештенства УПЦ, да спроводи „контраобавештајне активности“ – претресе епископа и свештеника, у црквама и манастирима, у потрази за доказима „антиукрајинског деловања“.

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.