header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Андреј Сошенко: Абрамовичеве милијарде – непријатељу у рату са Русијом
Андреј Сошенко: Абрамовичеве милијарде – непријатељу у рату са Русијом Штампај Е-пошта
среда, 19 април 2023

 Затвор плаче за њима, а они настављају да пљачкају и помажу непријатељу

Питам се зашто се руски централни медији, водеће новинске агенције, полузванични пропагандисти не баве овом темом. И пре свега руска влада. Милијарде средстава олигарха, који се због неспоразума и даље сматра „руским“, упућују се непријатељу једноставним манипулацијама, радиће против Русије за тзв. Украјине и широм света. За ово, бар, ову „фигуру“ која је зарадила луди капитал на пљачки Русије, почевши од „брих 90-их“, треба затворити у затвор. Али ништа се не дешава...

О томе сам говорио 1. фебруара у материјалу „Од Абрамовича до кијевске хунте 2,3 милијарде фунти“. Тада је објављено да ће Роман Абрамович пренети Украјини историјски износ од 2,3 милијарде фунти стерлинга, приход од продаје ФК Челсија. Иако је сам олигарх покушао да одбрбља то питање рекавши да, по његовом мишљењу, средства треба да иду „за помоћ страдалима у Украјини“, кажу, свима, и с једне и с друге стране. Али одмах је било јасно да ће кијевској хунти све проћи добро! А Абрамович то веома добро разуме. Ова рекордна средства биће усмерена против наше војске, њима ће се пуцати на Русе! Двоструки, да тако кажем, „ефекат“: средства су првобитно била руска, зарађена у Русији, за која је Абрамович купио Челси, а сада се шаљу у рат са Русијом. На рачун Русије против Русије! Па, наравно, уз коришћење међународних превара и Абрамовичевог ненадмашног гешефт талента.

А сада долази потврда ове комбинације. Блумберг преноси да помоћ Украјини од продаје Челсија мало касни, дошло је до несрећног застоја. Али у овој информацији није интересантна замка, већ чињеница да се ствари називају правим именом – „помоћ Украјини“ и „Украјински фонд за помоћ“. Сва средства ће ићи кијевској хунти! Наравно, под велом реторике о хуманитарним, медицинским итд. програмима помоћи.

 „Спремни смо да идемо, само чекамо одобрење. Постоје сложености и кашњења заснована на политичкој координацији како између Велике Британије и ЕУ, тако и унутар УК“, рекао је Мајк Пенроуз, извршни директор Фонда за помоћ Украјини. А управо ту, Блумберг информација појашњава да је Европска унија дала своја правна појашњења о примени својих санкција против Русије, од ЕУ се не очекује додатни рад. Укратко, ствар технологије. А британски Форин офис је одбио да коментарише, рекавши да је све у реду.

Иако имам претпоставку о „несрећном застоју” у коришћењу фонда. До сада само врте новац по банкама, наматају им камате. Штавише, могуће је да уз знање или на иницијативу самог Абрамовича, који од овога добија одговарајући комад.

У сваком случају, Абрамович готово отворено спонзорише непријатеља. Дакле, руски или антируски олигарх Абрамович?

А ми мирно гледамо како се о нашем трошку финансира рат против нас?! Зашто су власти неактивне, руски централни медији ћуте само о овој „епизоди“ у последња три месеца?

Шта Абрамович ради на слободи? Зашто се његов капитал, стечен прекомерним радом, не национализује?

И не ради се само о Абрамовичу. Недавно сам поново приметио да данашњи олигарси и „банкари”, од којих већина потиче из „седам банкара” из „брих 90-их”, настављају да пљачкају земљу преносећи у иностранство капитал зарађен у Русији преко офшор компанија и другим методама. Није тешко претпоставити да кроз одговарајуће трансформације ови капитали раде за западњачке глобалистичке снаге, које сада ратују са Русијом.

Зашто руска власт нема јасне и недвосмислене планове на тему национализације или бар делимичног враћања (више се не може све) држави и народу опљачканог од стране шачице бизнисмена и новобогаташа? До овога се још мора доћи, само је питање колико се може вратити? Што касније, то мање. У супротном, неће се имати шта вратити: све ће бити повучено, продато, предато за потребе непријатеља и „златних милијарди“. И сами ће мирно „отићи“ после Чубајса.

Није ли време да се национализује богатство олигарха? И саме „олигархепроверити да ли се придржавају руских закона. За многима од њих затвор плаче!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 


Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Руска народна линија"


Последњи пут ажурирано ( среда, 19 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.