header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow The Economist: Украјини остало једва 80 авиона, Русија само за специјалну операцију има 500
The Economist: Украјини остало једва 80 авиона, Русија само за специјалну операцију има 500 Штампај Е-пошта
понедељак, 24 април 2023

 Кијеву је остало само око 80 авиона, а Русија их има безмало 500 само за рат у Украјини – објавио је лондонски The Economist.

Указао је и да су руски борбени авиони знатно супериорнији од свега што има Украјина јер њене летелице имају боље радаре и наоружане су пројектилима већег домета.

The Economist наводи и да Русија није била у стању да уништи и угуши целокупну противваздушну одбрану Украјине, па авиони њених Ваздушно-космичких снага лансирају ракете и бомбе са велике удаљености.

Посебно наводи да су непрекидни напади руских дронова и ракета, који појачано трају од октобра, приморали украјинску ПВО `испуца` велики део својих ракета земља-ваздух.

Сада Кијев – управо због недостатка ПВО-ракета - мора да бира између одбране градова, критичне инфраструктуре, база или трупа на линији фронта. Јер, нема чиме да све то брани истовремено.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 24 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.