header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Лицемери који стоје иза целог пројекта „ПЦУ“
Лицемери који стоје иза целог пројекта „ПЦУ“ Штампај Е-пошта
понедељак, 01 мај 2023

 Ватикан ће бити последњи који ће признати „ПЦУ“ – ванредни професор Папског оријенталног института

Ватикан може признати „Православну цркву Украјине“ не раније него што то учине све Помесне Православне Цркве. Ово је 28. марта 2023. године саопштио ванредни професор Папског оријенталног института Дон Стефано Каприо, преноси rg.ru.

 „Римокатоличка црква може признати аутокефалност Православне цркве тек након што је признају остале Православне Ццркве. У случају ПЦУ, само су неки од њих то препознали, али већина се није огласила, а Ватикан ће бити последњи“, рекао је Дон Каприо.

Према његовим речима, сукоб у Украјини „се огледа у односима Римокатоличке цркве са Руском Православном Црквом“, канали комуникације са којом се, међутим, не прекидају.

Што се тиче ПЦУ, Дон Каприо је уверио да Света столица не води званични директан дијалог са њом. „Постоје само контакти преко локалне гркокатоличке цркве“, рекао је портпарол Ватикана.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

            Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.