header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бразил и Јужна Африка најрелигиозније земље
Бразил и Јужна Африка најрелигиозније земље Штампај Е-пошта
среда, 07 јун 2023
          89 одсто Бразилаца и исто толико Јужноафриканаца верује у постојање Бога, што Бразил и Јужну Африку чини најрелигиознијим земљама на свету. Ово су подаци истраживања које је спровела међународна маркетиншка и истраживачка компанија Ipsos, преноси rg.ru. 4. јуна 2023. године.

Према студији, 70 одсто Бразилаца и 73 одсто Јужноафриканаца рекло је да верује у Бога "како је описано у светим списима" као што су Библија, Куран, Тора и други, док 19% Бразилаца и 16% Јужноафриканаца верује у вишој сили, али не у Богa који се помиње у верским текстовима.

На другом месту је Колумбија, са 86 одсто становништва које је на питање о вери у Бога одговорило потврдно, а на трећем Мексико са 85 одсто. Најмање верника има у Холандији (40%), Јужној Кореји (33%) и Јапану (19%).

Истовремено, просечан показатељ својеврсног рејтинга вере међу испитаним земљама био је 61 одсто.

Студија је спроведена у 26 земаља света. Напомиње се да је у узорку била заступљена само једна земља са исламском већином - Турска.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 07 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.