header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Врх РПЦ и даље форсира екуменизам, упркос ставу Ватикана према рату у Украјини
Врх РПЦ и даље форсира екуменизам, упркос ставу Ватикана према рату у Украјини Штампај Е-пошта
субота, 17 јун 2023

 Митрополит Антоније је са ватиканском врхушком разговарао о „бројним питањима актуелног дневног реда односа Руске православне цркве и Римокатоличке цркве“.

Шеф ОВСЦ-а Московске Патријаршије митрополит Антоније састао се 16. јуна 2023. године у Ватикану са папом Фрањом, преноси сајт ОВСЦ МП. Митрополит се састао и са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином и секретаром за односе са државним надбискупом Полом Галагером.

          У извештајима са сусрета се наводи да су стране разговарале о „бројним питањима на актуелном дневном реду односа између Руске православне цркве и Римокатоличке цркве“, као и о „широком спектру актуелних питања у билатералним односима“.

Митрополит Антоније је у коментару за РИА-Новости говорио о могућности сусрета патријарха Кирила и ватиканског преговарача кардинала Матеа Зупија, који је недавно посетио Кијев.

„Није искључен састанак кардинала Матеа Зупија у случају његове посете Москви са Патријархом московским и целе Русије Кирилом, ако кардинал изрази такву жељу и распоред рада Његове Светости Патријарха дозвољава“, рекао је митрополит Антоније.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.