header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Синод Цркве Грчке стао на страну либералног свештеника
Синод Цркве Грчке стао на страну либералног свештеника Штампај Е-пошта
среда, 21 јун 2023

 Атина, 20. јуна, Благовест-инфо. Синод Цркве Грчке укинуо је забрану служења атинском свештенику који је благословио две девојке да прислужују на службама у његовом храму (овде:).

Клирик храма Светог Николаја у атинском округу Плака, протојереј Александар Кариотоглу био је у центру скандала након што су се на друштвеним мрежама појавиле фотографије са службе у његовом храму: на фотографији су две девојке обучене у стихаре и држе свеће. Фотографије су изазвале негодовање конзервативно настројених православаца, а епархија је свештенику привремено забранила служење до заседања синода ГПЦ. Многи парохијани о. Александра и остали верници су се огласили у знак подршке.

Как појашњава Orthochristian, о. Александар је навео да девојке које су му прислуживале нису ни улазиле у олтар, за разлику од дечака.

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.