header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Реаговање руског патријарха на оружану побуну "Вагнера"
Реаговање руског патријарха на оружану побуну "Вагнера" Штампај Е-пошта
субота, 24 јун 2023

 Покушаји да се посеје раздор у земљи – злочин за који нема оправдања

Покушаји да се унутар земље посеје раздор, највећи су злочин за који нема оправдања, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил поводом актуелне ситуације у земљи.

„Сада, када се на фронтовима самопрегорно испуњавају своје обавезе, када се боре и гину наша браћа, када непријатељи улажу све напоре да униште Русију, сваки покушај да се у земљи посеје раздор је највећи злочин, за који нема никаквог оправдања“, наводи се у поруци патријарха на сајту Руске православне цркве.

Патријарх је апеловао на све који су спремни да упере оружје против своје сабраће да се предомисле.

Он је такође позвао на очување јединства и подржао напоре шефа државе како би се спречила побуна.

Претходно, руски лидер Владимир Путин је у обраћању грађанима поручио да су организатори оружане побуне издајници и да ће одговарати за то.

Руско Министарство одбране обратило се раније припадницима "Вагнера", позвало их да покажу разум и да што пре ступе у контакт са представницима Министарства одбране или снага безбедности. Свима ће бити гарантована безбедност, наводи се у саопштењу.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.