header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow ММФ најављује стварање јединствене глобалне дигиталне валуте
ММФ најављује стварање јединствене глобалне дигиталне валуте Штампај Е-пошта
понедељак, 26 јун 2023

 Шеф Међународног монетарног фонда (ММФ) саопштио је да глобална организација „вредно ради“ на стварању јединствене „глобалне“ дигиталне валуте.

Током презентације на конференцији у Мароку, извршни директор ММФ-а Кристалина Георгиева најавила је план за увођење универзалне дигиталне валуте централне банке (CBDC). Најава долази у тренутку када владе широм света настоје да се пређу ка безготовинском друштву и да се у потпуности одмакну од готовине.

Према речима Георгиеве, ММФ планира да уведе јединствену дигиталну валуту која ће бити прихваћена широм света како би „повезао земље“ и трансакције учинио „поштенијим“. „У ММФ-у вредно радимо на концепту глобалне CBDC платформе“, најавила је Георгиева. Она је наставила наводећи да CBDC-ови морају бити компатибилни међу земљама јер „ако желимо да успемо, CBDC-ови не могу бити фрагментисани националним предлозима“. „Да би трансакције биле ефикасније и праведније, потребни су нам системи који спајају земље“, наставила је Георгиева.

Шеф ММФ-а тврди да ће глобалне дигиталне валуте „омогућити већем броју људи приступ финансијским услугама и смањити трошкове“. „CBDC-ови могу да обезбеде отпорније и ефикасније платне системе“ и „могао би да буде јефтинији и бржи начин за прекогранична плаћања, трансфер средстава...и олакшање других трансфера“. „У ММФ-у напорно радимо на концепту глобалне CBDC платформе“, рекла је извршни директор ММФ-а Кристалина Георгиева.

Међутим, неки упозоравају да би глобална дигитална валута у рукама неизабраних глобалистичких организација могла довести до хиперцентрализоване техно-комунистичке дистопије. Једна централизована дигитална готовина вам омогућава да пратите све куповине, па чак и да их повежете са системом друштвених кредита. Ова најава долази у тренутку када глобалистичке организације као што је Светски економски форум (СЕФ) настоје да створе безготовинско друштво и преузму контролу над јавном приватном потрошњом.

Како је Slay News раније известио, прошле године се појавио снимак на коме се види како се један од најмоћнијих светских банкара хвали плановима да елиминише готовину и преузме „апсолутну контролу“ над светском популацијом путем дигиталног новца. У видеу, Агустин Карстенс, извршни директор Банке за међународна поравнања (БИС) и члан СЕФ-а, говори о „користима“ друштва без готовине.

Карстенс, бивши заменик генералног директора ММФ-а, шаље забрињавајућу поруку о будућности државе финансијског надзора и планира да централне банке стекну „апсолутну контролу“ над свачијим новцем. Карстенови планови да преузме контролу над светским новчаницима подсећају на планове демократског председника Џоа Бајдена. Прошле године, Бајден је потписао извршну наредбу о преузимању контроле над криптовалутама и постављању темеља за трансформацију Америке у друштво без готовине.

У међувремену, владе и финансијске институције све више нагињу идеји имплементације глобалног CBDC-а. CBDC ће у потпуности заменити традиционални физички новац и биће потпуно контролисан од стране глобалистичких власти, што раније није било могуће. Овај потез би пренео моћ без преседана на власти и омогућио владама да блокирају особу да купује храну ако „шири дезинформације“ на интернету, на пример.

Централизовани CBDC би такође омогућио властима да прате потрошњу појединаца и кажњавају оне са високим угљичним отиском. Како планови за безготовинско друштво настављају да се развијају, централне банке тренутно гурају идеју комбиновања CBDC-а и дигиталних ИД-ова. Како преноси Slay News, идеја о комбиновању две технологије истакнута је на годишњем састанку ММФ-а и Светске банке прошле године.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 26 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.