header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Кијевско-печерски монаси добили ултиматум да „напусте просторије“
Кијевско-печерски монаси добили ултиматум да „напусте просторије“ Штампај Е-пошта
понедељак, 03 јул 2023

  Национални резерват „Кијево-Печерска лавра“ (у ствари, ово је Министарство културе земље-404, које је подређено канцеларији тзв. председника Зеленског) послало је манастиру документ у којем захтева да „испразни просторије” зграда Лавре и „резервату преда кључеве од њих”. И то још пре одлуке суда, која безаконицима уопште није потребна (мада се може претпоставити да суд неће стати на страну УПЦ). „Сада суд није донео одлуку о овом питању.

Сходно томе, Резерват нема никакав законски основ за такве радње, а захтев за ослобађање објеката и предају кључева је незаконит и треба се сматрати самовољом“, одговорила је правна служба УПЦ и позвала Резерват и чланове комисије „да не крше закон и чекају закониту одлуку суда.

Ипак, монасима је постављен ултиматум – до 4. јула прави православни не би требало да остану на територији Лавре. Паралелно, настојатељу манастира, митрополиту Павлу, продужен је кућни притвор (односно под кључем са наруквицом за праћење) за још два месеца.

Узимајући у обзир чињеницу да је Зеленски 28. јуна 2023. године поднео Ради предлог закона о отказивању прославе Божића у Украјини 7. јануара, слика је потпуна. Православље у Малој Русији је на ивици потпуног искорењивања. Али Господ наставља да чува своју верну децу, и сигурни смо да ће се планови непријатеља Православља сигурно срушити, а ране које су нанели одступници од Мајке Руске Цркве и претрпљене поруге, укључујући и ове последње, УПЦ ће дефинитивно зацелити.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: https://t.me/s/tsarkrest


Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.