header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грузијска Црква иступила против ЛГБТ пропаганде
Грузијска Црква иступила против ЛГБТ пропаганде Штампај Е-пошта
уторак, 04 јул 2023

 Грузијска Црква сматра да је „свака манифестација ЛГБТ пропаганде међу младима насиље над њиховом свешћу“.

Грузијска Православна Црква прогласила је протест против покушаја увођења изопаченог начина живота у Грузији, наводи се на Фејсбук страници Патријаршијске службе за односе с јавношћу.

Ова изјава била је реакција на информацију о организацији такозване „Недеље поноса” од стране ЛГБТ организације „Тбилиси Прајд” од 1. до 8. јула.

Сајт civil.ge је пренео да ће, према речима организатора прајда, „овогодишња Недеља поноса укључивати затворене догађаје политичке, културне и академске природе, укључујући међународну ЛГБТ конференцију и фестивал поноса“.

Грузијска Православна Црква је у одговору навела да се „овакви догађаји одржавају уз занемаривање већине становништва Грузије и њене древне културе и вредности“.

„Покушаји увођења изопаченог начина живота у нашој земљи, нажалост, се настављају. О томе сведочи недавна најава ЛГБТ недеље у јулу, која по својим циљевима не може а да не утиче негативно, чак и ако се одржава у затвореном простору“, саопштила је Грузијска патријаршија.

Сматрају да је „ЛГБТ пропаганда неприхватљива и недопустива, посебно у земљи са дубоко укорењеним хришћанским вредностима и вековним културним наслеђем“.

„Свака манифестација такве пропаганде међу младима је насиље над њиховом свешћу“, нагласила је Грузијска Црква у саопштењу и подсетила да „игнорисање поновљених протеста већине грузијског становништва показује непоштовање основних вредности нације и је јасан покушај да се нанесе морална штета“.

„Поред промовисања греха, свака таква активност је и узрок грађанских сукоба и тензија, што се лако може видети у повећању поларизације у друштву током ЛГБТ догађаја“, наводи се у документу.

Грузијска патријаршија је подсетила и да „Црква никада не заговара насиље, већ, напротив, промовише миран суживот у друштву“.

„Стога, данас је можда посебно правовремено да позовемо друштво да разговара о регулисању овог проблема уз помоћ закона“, резимирала је Грузијска Црква.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.