header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Прва заједничка служба представника Бугарске и македонске цркве Штампај Е-пошта
уторак, 04 јул 2023

 1. јула 2023. године, на дан сећања на Светог Јована Рилског, архијереји Бугарске и Македонске православне цркве одржали су прву заједничку литургију, преноси „СПЖ“, позивајући се на сајт Рилског манастира.

Служба је одржана у Рилском манастиру у Бугарској. Свету Литургију служио је Његово Високопреосвештенство видински митрополит Бугарске Православне Цркве Данило у саслужењу са митрополитом Иларионом брегалњичким из Македонске православне цркве.


Митрополит Данило је у својој беседи подсетио да „нажалост, Православна Црква Републике Северне Македоније већ неколико деценија није била у јединству са другим Православним Црквама из више разлога“.

Он је истакао да је „данашња служба прва за Његово Високопреосвештенство митрополита Илариона, што је за нас велика част“, ​​јер је митрополит Иларион „први епископ Православне цркве Републике Северне Македоније који је са нама служио“.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.