header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Тешки метали нађени у крви фактичког поглавара Грузијске Православне Цркве
Тешки метали нађени у крви фактичког поглавара Грузијске Православне Цркве Штампај Е-пошта
петак, 07 јул 2023
      Местобљуститељ патријаршијског трона Грузијске Православне Цркве, митрополит сенакски и чхороцуиски Шио (Муџири), вероватно је био трован. Ово је 6. јула 2023. објавило неколико грузијских медија одједном, укључујући шефа за односе са јавношћу Грузијске патријаршије протојереја Андрија Јагмаидзеа, пише gruzinform.ge.

„Информације о тровању владике Шија могу имати делимичну основу, јер је анализа крви показала већи садржај тешких метала него што је прихватљиво“, рекао је портпарол Цркве новинарима.

Међутим, према његовим речима, потребни су докази да би се потврдила ова верзија, будући да би сумњиве супстанце могле да се појаве у крви из различитих разлога – како случајно, тако и услед спољног мешања. Протојереј Андрија такође није искључио да болест Патријаршијског местобљуститеља „може бити у нечијем интересу“.

Исту могућност, како наводи regnum.ru, признаје и грузијски теолог Леван Татурашвили, према коме је јерарх могао бити отрован у Саборној цркви Свете Тројице у Тбилисију како би га уклонио са дужности.

Напомиње се да је тренутно стање митрополита Шија нормално и да учествује у свим процесима везаним за његов свакодневни рад.

Местобљуститељ Патријаршијског трона је положај који претпоставља да ће он обављати дужност Предстојатеља у случају његове смрти пре избора новог Патријарха.

Свети Синод Грузијске Православне Цркве је 2018. године прогласио Митрополита Шија за местобљуститеља Његове Светости Патријарха Илије II.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.