header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Кирил: Фанар је средство за борбу против Православља
Кирил: Фанар је средство за борбу против Православља Штампај Е-пошта
четвртак, 20 јул 2023

 Поглавар Руске Православне Цркве сматра да у околностима из којих је почео рат у Украјини постоји „несумњива верска димензија“.

Патријарх московски Кирил је 19. јула 2023. године изјавио да је Константинопољска патријаршија једно од средстава у борби против Православља.

Патријарх Кирил је током извештаја на Архијерејском сабору Руске Православне Цркве изјавио да су „непријатељства која се данас примећују резултат дугог цивилизацијског сукоба“.

Он је сигуран да „у околностима из којих је почео овај сукоб видимо несумњиву верску димензију: ирационалну мржњу према народима који исповедају Православље“.

„Нажалост, Константинопољска патријаршија је постала једно од оруђа борбе против Православља. Дуго времена, уз подршку политичких снага ван Цркве и на њихов подстицај, њени водећи јерарси су се припремали да разбију јединство Православља, водили тајне преговоре и сплетали интриге“, ​​рекао је поглавар Руске Православне Цркве.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 137 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.