header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Више од половине Руса верује у Бога, показује анкета
Више од половине Руса верује у Бога, показује анкета Штампај Е-пошта
субота, 29 јул 2023

 МОСКВА, 27. јул - РИА Новости. 66% Руса се назвало верницима у Бога, 86% њих се изјаснило као православци, док 44% испитаника верује у пакао, а 41% верује у рај, показују резултати анкете Сверуског центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ).

 „У пакао верују чешће него у рај (44% према 41%). Више од половине наших сународника верује у анђеле (56%)“, – наводи се у студији.

Показало се да је жена које верују у Бога више од мушкараца – 73% vs. 56%. Највише верника у Бога (71%) је у старосној групи од 35 до 44 године. 15% испитаника иде у цркву бар једном месечно, 51% Руса иде у цркву с времена на време, 31% никада не иде у цркву.

Сверуско телефонско истраживање "ВЦИОМ-Спутник" спроведено је 15. јула 2023. године. У анкети је учествовало 1,6 хиљада Руса старијих од 18 година. Маргинална грешка узорковања са вероватноћом од 95% не прелази 2,5%.

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.