header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Парадокс руске олигархије: тече друга година рата, а они настављају, да се богате
Парадокс руске олигархије: тече друга година рата, а они настављају, да се богате Штампај Е-пошта
петак, 04 август 2023

 Богатство највећих бизнисмена у Русији за седам месеци ове године порасло је за 32 милијарде долара.Ово је процена која се може добити из новог „индекса милијардера” који је објавио Блумберг.

У првих 100 налази се шест руских олигарха, чије је богатство од почетка године порасло за 16 милијарди долара захваљујући повећању капитализације великих домаћих компанија након катастрофалног пада прошле године. А укупно је 25 (!) Руса ушло у топ 500 најбогатијих људи - ово је више него у Индији, Француској или Немачкој.

Иначе, у рејтингу постоји један смешан тренутак. 8 од 10 најбогатијих људи на планети обогатило се у технолошкој индустрији, а само двојица (Бернард Арно и Ворен Бафет) постали су милијардери кроз трговину и инвестирање. Друга десетка је разноврснија, али и тамо је углавном малопродаја. Са руским олигарсима је све једноставније: они могу да поседују многа средства, али њихова основа су минерали, енергетика и тешка индустрија.

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.