header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow А. Ткачов: У апокалиптичној борби између добра и зла, Украјинцима је додељена улога јањичарског пука
А. Ткачов: У апокалиптичној борби између добра и зла, Украјинцима је додељена улога јањичарског пука Штампај Е-пошта
уторак, 08 август 2023

 МИРИС СУМПОРА И ДОТЕРАНЕ БРАДАТЕ ЧИКЕ

Свештенство Украјинске православне цркве без Московског патријархата мора да схвати: жеља Украјине да пригрли Запад и удаљи се од Москве нема никаквих корена у историји.

Најбољи Украјинци, попут Ивана Вишенског или Јова Почајевског, деликатним њухом су осетили мирис сумпора који је извирао са Запада, чак и кад је ово папско-краљевско чудовиште било очигледно сасвим хришћанско. Данас, кад је Запад идеолошки педераст и безбожан, тамо може да стреми само непријатељ Истине, развратник, среброљубац и издајник вере.

Атанасије Брестски, Јов Књагиницки, Иван из Судове Вишње, Максим Сандович… нашло би се још много дејствених анатема против таквог отпадништва. То јест, црквени фило-бандеровци у прошлости немају никаквог основа. Баш никаквог.

Али постоје планови за будућност. У апокалиптичној борби између добра и зла, Украјинцима је додељена улога јањичарског пука у војсци атеиста и педераста. Ако теофанијевци ово не осећају, какво су они онда „свештенство“? Они су само дотеране брадате чике које су навикле на добар живот и не желе да узимају у своје руке ништа тешко, а у главе ништа сложено. И ако они то разумеју, онда су свесне убице душе свог народа. Виљушка је крута и има само два зупца: глупог љубитеља овог света или свесног издајника.

И нема потребе да кукате о Одеси, ракетама и бомбама. Украјину су већ убили организатори Мајдана и они који су се с њима сагласили. То су аутентичне убице. Све после тога је неизбежно и неумољиво.

Али смртоносни корени – сви су у духовној сфери. Засађени су у растресито тло прећутним пристанком немих пастира, који су бринули само о себи, и њиховом садашњом громком издајом.

Ваистину је тужно што један атонски монах, пореклом из Судове Вишње, по имену Иван, не може данас да вам то каже у лице. А оно што је раније рекао, ви очигледно нисте читали.

 

 

Преузето са: "Искра"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.