header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow У Лаври полиција забрањује преношење хране и воде људима у запечаћеној згради
У Лаври полиција забрањује преношење хране и воде људима у запечаћеној згради Штампај Е-пошта
субота, 12 август 2023

 Студент КДАиС-а позвао је на молитву за браниоце Лавре, који остају у запечаћеној згради.

У Кијевско-печерској лаври полиција забрањује преношење хране и воде људима који се налазе у запечаћеној згради.

 Ово је известио студент КДАиС-а на свом телеграм-каналу ПРАМІХА

„Други дан потпуне блокаде Лавре. Сада су хтели да дају хлеб и храну поклоницима који легално бораве у својим келијама, не смеју да доносе храну, воду или лекове. То спречава полицајац који стоји иза мене и чува стражу да тамо нико не прође. Не знам шта да кажем уопште. Нема речи. Поносан сам на ове браниоце, православни хришћани који воле православну Цркву, лавру и свету веру, молите се за њих“, рекао је студент КДАиС-а.

На телеграм каналу «Лавра Сейчас», 12. августа је објављен снимак на коме је забележено како су полицајци спречили пренос хлеба за особе које су боравиле у једном од блокираних зграда (зграда бр. 58). Како је напоменуто у прес-служби УПЦ, у овој згради су регистровани и неки становници Кијево-Печерске лавре.

 „Овакве полицијске акције заправо указују на то да организатори нелегалног запечаћења објеката Лавре вероватно сматрају да је гладовање једно од средстава за протеривање православних монаха и верника из објеката које је резерват незаконито запечаћио“, коментарише прес-служба УПЦ.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 12 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.