header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow „Монаси ће остати у Лаври ако развију нови формат односа са државом“
„Монаси ће остати у Лаври ако развију нови формат односа са државом“ Штампај Е-пошта
понедељак, 14 август 2023

 Ово је констатовао в.д. Генерални директор резервата Кијево-Печерске лавре Максим Остапенко у коментару агенцији Укринформ.

„Резерват је манастиру пренео 79 објеката. Али значајан део њих су пећине, подземне грађевине, зидови тврђаве, потпорни зидови, архитектонски облици. Само 40-42 објекта су пуноправни објекти: стамбени, технички, верски. 40 објеката, вратили смо 11 на коришћење резерве и у потпуности их контролишемо. Остало је да се врати око 30 објеката“, рекао је Остапенко.

Он је такође истакао да монаси могу да остану у Лаври, али под одређеним условима.

Дакле, након правоснажних одлука суда, становници морају „или да докажу да немају везе са Руском Федерацијом, развију нови формат односа са државом и поднесу захтев за продужење коришћења просторија Лавре на основу новог транспарентног споразума, или ће морати да напусте ове просторије“.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.