header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow „Правблог“: Лоша пракса
„Правблог“: Лоша пракса Штампај Е-пошта
понедељак, 21 август 2023

 Митрополит црногорско-приморски Јоаникије служио је данас у Цетињском манастиру (https://mitropolija.com/) са епископом амафунтијским Николајем (Кипарска црква).

У овом контексту, вреди напоменути да је током прве литургије после устоличења Архиепископ кипарски Георгије помену поглавара „ПЦУ“ Епифанија са осталим поглаварима Помесних Цркава  (http://borbazaveru.info/). Овом богослужењу присуствовали су митрополит лимасолски Атанасије и епископ амафунтски Николај.

Занимљиво је да је, пре тога, овај последњи се, уз митрополите Исаију и Никифора, противио помињању Думенка од стране архиепископа Хризостома. Међутим, као и митрополит лимасолски Атанасије, епископ Николај је касније очигледно променио став.

Коментар „Правблога“:

Чињеница да су епископи словенских Цркава саслуживали грчким архијерејима, који су на овај или онај начин признавали или учествовали у заједничким службама са представницима ПЦУ, крајње је жалосна чињеница. Очигледно, наша Црква треба још активније да подигне на ниво Помесних Цркава тему о претњи постепеног продора расколничког духа у литургијски живот Васељенске Цркве. Истовремено, важно је јасно формулисати и изговорити сва релевантна питања, јер ће само систематско и систематично представљање потребних информација дати жељени резултат. Уосталом, сасвим је могуће да чињенице оваквих саслужења нису знак неке врсте злонамерности, већ последице чињенице да се теми легализације украјинског раскола преко грчких јерарха не придаје довољна пажња.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/pravblog1/8389

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.