header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Сергеј Комаров: Узнемирујуће информације стижу из Кијева
Сергеј Комаров: Узнемирујуће информације стижу из Кијева Штампај Е-пошта
понедељак, 28 август 2023

 Митрополија наговара декане [Пб: старешине храмова, игумани, настојници] да потпишу некакав папир о раскиду са Руском православном црквом. Вероватно је то резултат договора између главног етнополитичара Јеленског и митрополита Онуфрија, после чијег састанка је закон о забрани УПЦ изненада повучен из расправе.

По свему судећи, тема аутокефалности ће ипак бити прогурана – преко Његовог Блаженства, који ужива велики углед међу верницима Украјине. Овај ауторитет је потребан властима, они су нашли начин да га искористе у своје сврхе.

Потез је веома удобан у сваком погледу. У Украјини ће сваком ко се не слаже са безаконом аутокефалношћу рећи: да ли се не слажете са Његовим Блаженством? Он је светац! Покажи послушност, он боље зна да се понаша, он је старац! У Русији – шшш, не судите, немате појма колико му је тамо тешко!

Па ће УПЦ утерати у раскол помало.

Зато власти никада нису ништа приговориле Његовом Блаженству, као владици Теодосију, или владици Павелу. Нису га хапсили, нису га предавали „сумњама“, нису га позивали на испитивања. Зато што су могли да раде са њим.

Очигледно, они покушавају да оду до декана са нацртаном сликом – ми нисмо хтели тако нешто, али сами људи преко својих декана траже аутокефалност, они изражавају вољу народа. Реци, нисмо ми хтели, него се народ окренуо.

Има смисла молити се ових дана за кијевске декане. Тако да их Господ крепи, поучава, чува. Како коме, али њима је сада баш тешко.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Правблог"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 63 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.