header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Писмо од новотарца и екуменисте Дејана И.
Писмо од новотарца и екуменисте Дејана И. Штампај Е-пошта
петак, 25 август 2023

На мејл нам је стигло писмо насловљено: „ПИСМО ПОДРШКЕ ОД НОВОТАРЦА“.

Ево тог писма:

+ + +

Е, поштована госпо(ђе)до уредници,

Да сте новотарци, тај проблем (да немате средстава за рад) не бисте имали. Ми, новотарци и екуменисти, своје збрињавамо. Ја не знам ни за један једини случај, да је неки наш клирик, службеник, а камоли медиј, незбринут. И то издашно.

 А ја вас сада питам (искрено, без ироније): где су ти ваши „правоверни“, које често помињете?

Ја сам (скоро) уверен, да вама од „правоверних“ клирика не помаже нико (а зар они немају? Мислите, да они мање зарађују од новотарских клирика?). Да вам помажу искључиво мирјани. Па, о чему се ради? Зар њих православна мисија не интересује, пошто је ваш сајт мисионарско-информативни? А ако их не итересује мисионарење, преко сајта који читају сви православни Срби, као што је случај са вашим сајтом, шта их онда интересује? Рекло би се да материјализам воли и „правоверне“.

Или се не држе речи Светог Апостола Јакова, брата Господњег? (које су испуњење љубави у Христу) Јер он каже:

Каква је корист, браћо моја, ако ко рече да има веру а дела нема? Зар га може вера спасти? Ако, на пример, брат и ли сестра голи буду, или немају шта да једу, и рече им који од вас: Идите с миром, грејте се, и наситите се, а не да им потребе телесне, шта помаже? Тако и вера ако нема дела, мртва је по себи” (Јк. 2,14-17).

 Знам ја да ви нећете, чак ни у тешком разочарењу, прећи у новотарце. Рећи ћете: не продајемо ми веру за вечеру. На почетку сам само био мало ироничан. Али, сам вам, ипак, рекао сушту истину.

И мене помало гризе савест. Читам редовно ваш сајт, јер објављује прилоге који се нигде не могу прочитати. Нарочито онај инфоративни део. Упутућу вам прилог, мањи, јер не желим да јако помажем „правоверне“. А нећу ни да ме гризе савест, јер користим ваш сајт годинама, а никад вам ништа нисам помогао.

Искрено се надам, да ће се ваши „правоверни“ пробудити, и да ћете наставити да радите као и до сада.

Новотарац и екумениста Дејан И.“

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 25 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.