header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Тајна безакоња
Тајна безакоња Штампај Е-пошта
среда, 30 август 2023

 У Саборној Цркви Свете Софије у Кијеву одржана је молитва за Украјину

Поводом Дана независности Украјине, председник Володимир Зеленски и прва дама Олена Зеленска учествовали су у свечаној манифестацији „Молитва за Украјину“ која је одржана у Саборној Цркви Свете Софије у Кијеву (11. век).

Заједно са председничким паром, на екуменистичком сабрању, догађају су учествовали представници Свеукрајинског савета цркава и верских организација: епископи расколничке православне цркве Украјинске, бискуп Украјинске католичке цркве, рабин украјинских Јевреја, хоџа украјинских муслимана.

Камерни хор је извео композицију „Оче наш“. Након закључења, уследиле су кратке молитве за Украјину и говори поглавара цркава и поглавара верских организација.

Володимир Зеленски је захвалио свештенству на молитвама и речима подршке: „Честитам вам Дан независности Украјине. Желим нам свима победу“, рекао је шеф државе обраћајући се учесницима догађаја.

Молебан је завршен извођењем духовне химне Украјине „Боже велики једини“.

По материјалу саhttps://risu.ua/

Последњи пут ажурирано ( среда, 30 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.