header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Зашто се Иларион Алфејев срео са папом, али не и са конзервативним Такером Карлсоном
Зашто се Иларион Алфејев срео са папом, али не и са конзервативним Такером Карлсоном Штампај Е-пошта
четвртак, 31 август 2023

 Такер Карлсон је пре неки дан наступио у Будимпешти.

(https://t.me/carlsontv/1108)

Између осталог, извинио се за америчку политику према Мађарској.

Разлози његове љубави према Мађарској заслужују пажњу, макар само зато што објашњавају шта је Америка била пре неких 40 година, а шта је сада постала.

Сусрет са Такером окупио је конзервативну елиту и интелектуалце Мађарске – људе који су од других оданији Русији и православљу.

Митрополит Иларион Алфејев није био међу присутнима, иако је ово његова епархија, а када је папа долазио био је у првом плану и љубио му руке. (https://tass.ru/obschestvo/17646825)

Такеру је несразмерно више него што је папи потребна права вера. Са њом ће постати прави светионик за милионе у тами овог света.

И Такер тражи ту веру. Чак и да није нашао пар минута за разговор са православним епископом, приметио би руске одежде и панагије.

Фиксирао би то у свом уму и ко зна куда би тај траг могао одвести?

Али зашто нам треба конзервативац кога слуша цела Америка?

Пољубити папу у руку по стоти пут је друга ствар, ово је права „мисија“.

А онда ће бити 35 објашњења зашто је овај пољубац био толико важан (https://youtu.be/Y3Ghlnlqelw?si=VpNJH2zG4Hykn3Up) и ни једне речи о зјапећој хијерархијској празнини у првим редовима оних који су слушали једног од ретких здравих Американаца нашег времена.

*) https://t.me/politprav/2751

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 01 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.