header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Сурвавање Фанара - благословили абортус
Сурвавање Фанара - благословили абортус Штампај Е-пошта
уторак, 05 септембар 2023

 Власти у држави Мејн у Сједињеним Америчким Државама потписале су закон по коме лекар има право да одлучује о абортусу у каснијим месецима трудноће.

Гувернерка Мејна Џенет Милс потписала је закон који дозвољава абортусе у касним терминима све док се беба не роди, ако лекар за абортус сматра да је то „неопходно“, наводи kath.net.

Закон, који ће ступити на снагу на јесен, не прецизира под којим условима се абортус може сматрати „неопходним” – одлуку ће донети лекар. Пре тога, абортуси у Мејну су били легални у прве 24 недеље трудноће.

А по речима лажног архиепископа Константинопољске патријаршије у Америци Елпидофора, потребно је „подржати право жена да својом вољом одлуче да ли желе да постану мајке“, чиме је одобрио душепогубни абортус и чедоморство.

Архиепископ Елпидофор сматра да је потребно „подржати право жена да својом вољом одлуче да ли желе да постану мајка“.

Елпидофор је још рекао, да подржава сигурну и ефикасну контролу рађања, наводи in.gr.

Одговарајући на питање о абортусу, архиепископ Елпидофор је рекао да се његов став поклапа са ставом његове Цркве, „која истиче светост људског живота, рођеног и нерођеног“.

„Абортус је познат метод хиљадама година, али га Црква никада није подржавала и није га благословила. У исто време, међутим, дубоко верујемо у основне људске слободе“, рекао је представник Фанара.

Према његовим речима, „Морамо да подржимо право жена да саме одлуче да ли желе да постану мајке. А истовремено и Црква и друштво морају да развију све потребне правце и да створе неопходне услове који чине абортус непотребним и подржавају жену која се одлучи да роди дете.

„Ми подржавамо сигурну и ефикасну контролу рађања, која се такође практикује од памтивека на разне начине. Морамо избегавати да се жене третирамо само као жене на порођају, као да је то једина сврха њиховог живота“, рекао је архиепископ Елпидофор.

Као пример, представник Фанара је лукаво навео Богородицу, која је, према његовим речима, „добровољно и слободно пристала да прими Бога у телу у своју свету утробу“.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.