header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Писмо наше драге сестре у Христу и приложнице Љиљане
Писмо наше драге сестре у Христу и приложнице Љиљане Штампај Е-пошта
среда, 06 септембар 2023

 Бог Вам помогао драго Уредништво,

хвала на потврди пријема донације, драго ми је да сам од неке помоћи.

Некада су људи куповали новине које су свакодневно читали, сви су издвајали по неки динар и свима је било добро. Данас, када су чланци у електронској форми и када им се може приступити и без приступне чланарине, то више није случај и тешко је одржати континуитет објављивања.

У Немачкој се нпр. на малим сталковима на улици налазе новине, које свако може да узме и разуме се остави неки новчић, што је опет питање културе, јер то нико не проверава. На жалост ми немамо ту културу и уопште не можемо ни да се сетимо да је нормално и да требамо и да платимо нешто што истина стоји на изволте, али очигледно и наравно да кошта и увек је тако нешто коштало и увек ће и коштати.  

Ваш и наш сајт Борба за веру је мисионарски, освешћујући, са циљем да допре до што већег броја читалаца и независно је и објактивно гласило чистог православног верског опредељења. Из тог разлога је тешко или чак немогуће увести приступне чланарине да би се приступило појединим чланцима. Можда неким текстовима који су рецимо наручени и плаћају се, па да на пример сви могу да виде наслов и апстракт, а "потписници" или чланови и цео текст.

Остајем у неверици, да један овакав сајт, кога је за 15 година постојања посетило 80 милиона људи (!) и да је и даље у сваком тренутку неколико десетина гостију на вези, западне у финансијске потешкоће и да мора да апелује (!) на људе који га посећују да помогну. Није важно да ли су то врло добро обавештени верујући људи и знају где требају да дођу да се информишу или су можда они који полако прогледавају па нешто траже, знатижељни су, или су то они који можда само желе да се упореде, сви су увек добро дошли, јер сте права ризница и нека сви и виде, али да ли ми то немамо културе или имамо посттрауматски синдром од претрпљене беде и сиротиње па бришемо команду у мозгу "плати" и од те саме помисли нас подилази језа, не знам, али бих искрено волела да се сви запитамо па да видимо и кажемо шта је то са нама, јер сви смо овде добронамерни, не желим никога да осудим, само желим да скренем пажњу на ово питање.    

На мене ваши чланци остављају снажан утисак, бирани су, јасни и недвосмислени, душекорисни, потребни. Памтим многе који су објављени и пре више година, и даље сам под њиховим снажним утиском веровали или не.

У односу на корист коју моја душа осећа од ваших чланака, моја помоћ је веома мала. Нека би вам Господ додао остатак.

Ваша у Христу сестра Љиљана

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.