header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Неочекивана радост!
Уредништво: Неочекивана радост! Штампај Е-пошта
понедељак, 25 септембар 2023

 "У том мноштву профилисали су се појединци и неколико сајтова: први је опет академик Василије Ђ. Крестић а најзагриженији и најострашћенији ревнитељи су уредници „Борбе за веру...“"

Вељко Ђурић Мишина

(на слици у наслову)

 + + +

Овим кратким чланком желимо да са нашим цењеним читаоцима поделимо једну нашу велику радост.

Наиме, на сајту „Нова српска политичка мисао“, 24. септембра 2023. године, објављен је текст бившег директора Музеја жртава геноцида у Јасеновцу – Вељка Ђурића Мишине, под насловом „О игри бројевима и непримереном замајавању о Јасеновцу - Неће ваљда ђаво победити у овој ђаволској работи“ (овде:).

Да нам наши сарадници нису скренули пажњу на овај текст, не бисмо га ни запазили, а камоли прочитали. Ни сада га нисмо прочитали, јер смо још пре неколико година престали да губимо време на небулозе овог нестручног и злонамерног човека, који се – поред такозваног "епископа" Јована Ћулибрка - сврстао у ред најпознатијих умањивача српских жртава у Јасеновцу.

Иначе, Мишина је на нашем сајту објављивао своје текстове још од 2013. године, па све док није иступио јавно са фалсификовањем (умањивањем) броја Јасеновачких Новомученика.

А сада нам је, изнанада, причинио велику радост и част сврставши нас, поред академика Василија Крестића, у најзагриженије и најострашћеније ревнитеље“ за одбрану светониколајевског броја Јасеновачких Новомученика.

Ево шта је Мишина написао:

Крестић увек у првим редовима кад се напада

После непотребне реакције Милорада Додика о поменутом инсерту из 2019. године са трибине у Загребу, јавили су се дежурни душебрижници – они који потписују разноразне петиције уверени да се тако разрешавају дубоки проблеми које стварају сведржитељ и његови послушници. У том мноштву профилисали су се појединци и неколико сајтова: први је опет академик Василије Ђ. Крестић а најзагриженији и најострашћенији ревнитељи су уредници „Борбе за веру“, „Стање ствари“ и „Јадовно 1941“ а од новина „Новости“ и „Печат“. (Узгред, ту и тамо и други сајтови и новине пренесу поједине текстове о теми жртава Јасеновца)”.

Овим поводом, у наредним данима, објавићемо пар текстова у којима је наш уважени сарадник проф. др Србољуб Живановић, Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу - који је 1964. године лично учествовао у ископавању Јасеновачких Новомученика, - „обрисао патос“ "стручношћу" Вељка Ђурића Мишине.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.