header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Бугарска Црква стала на страну расколника
Бугарска Црква стала на страну расколника Штампај Е-пошта
среда, 27 септембар 2023

 Игуман са Свете Горе, који подржава ПЦУ, састао се са бугарским патријархом

Бугарски патријарх Неофит примио је 25. септембра игумана светогорског манастира Нови Есфигмен Вартоломеја, познатог по подршци ПЦУ, преноси сајт Бугарске Патријаршије.    

Игумен Вартоломеј посетио је Патријарха Неофита заједно са Митрополитом птолемаидским патријаршије александријске Емануилом, који се налази у Бугарској на позив игумана Црногорског манастира у част светих бесребреника Козме и Дамјана.

Гости су на састанку захвалили Патријарху Неофиту на благослову да посети Бугарску и софијску епархију и учествује на празнику Светог Силуана Атонског у црногорском манастиру, где су служили Литургију.

Митрополит Емануил је током састанка пренео поздраве патријарха александријског Теодора патријарху Неофиту.

Са своје стране, Предстојатељ Бугарске Цркве се захвалио гостима на лепим речима и пренео „искрене жеље“ свом колеги, патријарху Александријском.

На сајту Бугарске патријаршије се наводи да су „током разговора дотакнуте различите теме у вези са духовним уздизањем православних хришћана широм света“.

На крају сусрета, Патријарх Неофит је гостима уручио поклоне.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.