header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грчки содимит говорио је о односу шефа Фанара према хомосексуализму
Грчки содимит говорио је о односу шефа Фанара према хомосексуализму Штампај Е-пошта
уторак, 24 октобар 2023

 Лидер грчке опозиционе партије пренео је реакцију патријарха Вартоломеја на вест да се "оженио" мушкарцем.

Лидер грчке опозиционе партије СИРИЗА Стефанос Каселакис, који се недавно „оженио” мушкарцем, 20. октобра 2023. говорио је о односу патријарха Вартоломеја према хомосексуализму.

На новинарско питање да ли је већина Грка спремна да прихвати чињеницу да је Каселакис „удат” за мушкарца, политичар је одговорио да „да, спреман”.

 „Било је случајева да су вам неки људи, укључујући архијереје и свештенике, прилазили и говорили: „Господине Каселакис, шта то радите?“, питала је новинарка.

Каселакис је одговорио да се то никада није догодило. "Напротив. На састанку са Његовом Светошћу Васељенским Патријархом рекао сам му за свог партнера и он је нормално реаговао, није било сумње. Изразио сам жељу да идем у Фанар, а Патријарх је са великом радошћу рекао да ће то бити за Богојављење.

Раније смо известили да је архиепископ Елпидофор, поглавар архиепископије Фанар у САД, крстио двоје деце из истополне „породице” током посете Грчкој.

Ова ситуација изазвала је скандал у Грчкој. Грчка црква је обећала да ће поднети жалбу патријарху Вартоломеју јер архиепископ Елпидофор није обавестио митрополита глифадског Антонија да су родитељи деце содомити.

Касније је фанариотски теолог Џон Крисавгис изјавио да је „време да се разговара о полу и роду у Цркви“.

Заузврат, митрополит глифадски Антоније (Аврамиотис) рекао је да га је архиепископ Елпидофор, крстећи децу истополног пара, довео у заблуду.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 24 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.