header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Радничке руке
Радничке руке Штампај Е-пошта
субота, 04 новембар 2023

 Радник долази у апотеку и пита фармацеута: „Имате ли лек за зарастање испуцалих руку?“ Гледајући његову цементом умрљану одећу, апотекар у снежно белој одори, испод које се види кравата и скупа кошуља Сен Лоран, иронично одговара:

„Имамо лек за испуцале ноге и све друге пукотине. Постоје два производа: један је скуп, из увоза, а други је јефтин, домаће производње. Који желиш?"

 Радник каже: „Дај ми најбоље што имаш“.

„Нећете моћи да приуштите увозне лекове. Али на вама је“, одговара апотекар и подругљиво гледа у радницу.

 Не обазирући се на задиркивање продавца, радник му пружа рањене руке и каже: „Радим на градилишту са цементом, руке су ми оштећене и храпаве од посла. Не могу да мазим ћерку по лицу јер се бојим да је не повредим. Ако је скуп лек заиста добар, дај ми га и ја ћу платити оно што ми треба.

При погледу на ове рањене руке, апотекар је пребледео, а речи су му застале у грлу. Готово непознато и давно заборављено осећање кајања и стида изненада му је проболо срце, огрубело ухрањеним животом и спољашњим сјајем. У том тренутку је схватио да се сиромаштво не мери оним што човек има у џепу, већ оним што му је у души...

Добар дан свима и нека нам је Бог у помоћи!

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.