header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Лонгин о посети СБУ: Дошли су Богу са аутоматима, а не мени
Митрополит Лонгин о посети СБУ: Дошли су Богу са аутоматима, а не мени Штампај Е-пошта
четвртак, 09 новембар 2023

Јерарх УПЦ назвао је нападом посету оружаних снага безбедности манастиру Банчен и позвао међународну заједницу да заштити вернике УПЦ од малтретирања власти.

Митрополит Лонгин је рекао да након посете одреда оружаних снага безбедности манастиру Банчен, цео свет треба да обрати пажњу на иживљавања које доживљавају верници УПЦ, преноси „СПЖ“.

 „Манастир Банчен је нападнут. Стотине војника са аутоматима, официри СБУ напали су нас као на бандите, уплашили сву децу, опколили све што смо имали. Ова држава не брине о нама, о нашој деци. Моја деца су на првој линији, десет синова је тамо, четворо су већ инвалиди“, рекао је он.

 „Нека цео свет зна како патимо, како нам је тешко да живимо у оваквом стању. Немамо никаква права, не штити нас Устав, не штити нас закон. Шта су ови људи погрешили? Зашто немамо право да живимо у овој држави? То је наш. Молим све да се опамете“, додао је митрополит Лонгин.

Архијереј је такође позвао вернике из целе Украјине да зауставе оне који би покушали да заузму светиње.

 „Ми служимо овој држави, али из неког разлога немамо право да верујемо у Бога и да се молимо у нашој Цркви. <…> Било је страшно када су са аутоматима дошли у манастир. Дошли су Богу са аутоматима, мени не. Зауставите ове људе, јер Црква је наша, Бог наш. Сада ми треба помоћ“, рекао је он.

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.