header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Лука: Светлост и тама
Митрополит Лука: Светлост и тама Штампај Е-пошта
уторак, 14 новембар 2023

 Митрополит запорошки Лука је напоменуо да није тешко разумети где је Црква Божија, а где ђаволска. О томе је писао на сопственом Телеграм каналу.

„Довољно је погледати и једну и другу кроз призму Јеванђеља. Прва сведочи свету о Богу и учи о спасењу, друга сведочи свету и учи како се правилно мрзи, које политичаре да слуша, коју идеологију да исповеда“, написао је владика.

Према речима архијереја, где се Црква налази може се разумети и по томе какве је парохијане подигла. Погледајте њихове вредности, обрасце понашања, њихове животе и унутрашња стања.

„Синови и кћери Божије увек су прогањани, моле се за џелате, покривају све љубављу, чине добро, живе у љубави. Ђавољи синови и кћери су увек прогонитељи, отимају туђу имовину јер не могу да створе своје, туку их, чине зло, живе у мржњи“, рекао је владика.

Митрополит Лука је нагласио да је „зло толико зло јер зна да је осуђено на смрт, нема чему да се нада, нема ослонца. Тама зна да светлости не може ништа, јер она не постоји сама за себе. Оно постоји само одсуством светлости. Зато се ђаво толико жури да што више душа повуче у таму, да и оне пођу са њим у провалију из које нема повратка.”

„Људи који су и сами постали тама рекли су да ће уништити светлост јер имају моћ ђавола. Али они, луди, не схватају да су једине које могу да униште сопствене душе. Душе су поређане на оне који ће ићи горе надесно и оне који ће пасти налево. Што су искушења већа и строжа, сортирање је прецизније, што је светлост деснице чистија, левица је дубљи мрак. Време се убрзава и зато се жури да боље проверимо људске душе за квалитет и стање. То видимо, разумемо, благодаримо Богу и радујемо се“, закључио је владика.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.