header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Мој народ ме штити: митрополит Лонгин захвалио је Румунима на подршци
Мој народ ме штити: митрополит Лонгин захвалио је Румунима на подршци Штампај Е-пошта
уторак, 21 новембар 2023

 Архијереј је захвалио свој браћи Румунима на љубави, подршци и што га нису напустили. Дана 16. новембра 2023. године Банченски митрополит Украјинске православне цркве Лонгин снимио је видео-поруку у којој се захваљује Румунији и Румунима на подршци.

„Драга и љубљена Румунијо, данас желим да искрено изразим своју захвалност што сте у овим тешким временима, пуним искушења за мене и за нашу православну веру, као и за нашу канонску Цркву, били ту“, рекао је владика у видео поруци.

Рекао је да му је душа била испуњена болом. „И хоћу да кажем да већ 42 године никог нисам назвао мајком, осим Пресвете Богородице, у чијим рукама ме је мајка оставила када је напустила овај свет. И данас ти се захваљујем свом својом љубављу и желим да те зовем, моја драга Румунијо, мајком.”

 „Искрено сам захвалан свим људима велике душе, онима који су се трудили да буду уз мене током ових тешких искушења“, наставио је владика, посебно истичући госпођу Дајану Шошоаке „на њеном исповедању православне вере“.

 „Захваљујем се и госпођи Александри Пакурари која ми је устрептала срце и расплакала ме са њом. Ми смо вам захвални. Да имамо вас. Прави сте Румуни, не речју, него делом, срцем и душом. Клањам се пред вама и хвала вам што нас нисте заборавили“, истакао је владика.

 Архијереј је захвалио свој браћи Румунима на љубави, подршци и што га нису напустили. „Било би ми веома тешко без вас. Али сада сам јак јер ме мој народ штити“, нагласио је митрополит Лонгин.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 78 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.