header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Туга за правоверне - последњу верну - Грузијску Цркву - усмеравају ка екуменизму
Туга за правоверне - последњу верну - Грузијску Цркву - усмеравају ка екуменизму Штампај Е-пошта
четвртак, 30 новембар 2023

 Вест у наставку, која говори о крупном екуменистичком испаду Грузијске Цркви, показује да Католикос-Патријарх грузијски Илија Други, због старости, више не руководи овом Црквом, већ да су то преузели местобљуститељи.

Уредништво

+ + +

Патријарх Илија је постављање стеле Пресвете Богородице у Ватикану назвао новом страницом у односима Римокатоличке и Грузијске Цркве.

28. новембра у Ватикану су јерарси Грузијске Цркве заједно са грузијским дипломатама открили стелу Иверске иконе Богородице, преноси сајт Грузијске патријаршије.

Поред грузијских дипломата, церемонији су присуствовали и поглавар Одељења за спољне црквене везе Грузијске Цркве, митрополит зугдидски и цаишки Герасим, шеф мисије и евангелизационе службе Патријаршије Грузије, митрополит сачхерски и чиатурски Данило (Датуашвили), и ректор Тбилисијске Богословске академије и Богословије протопрезвитер Георгиј Звијададзе.

О идеји постављања стеле разговарали су председник Зурабишвили и папа Фрања неколико година. Прво су планирали да поставе лик Свете Нине, али је онда одлучено да се подигне мозаик стела Пресвете Богородице.

Грузијске власти су издвојиле средства за израду стеле. У свом писму папи Фрањи поводом овог догађаја, патријарх Илија га је назвао „још једним доказом пријатељских и истински братских односа успостављених између наше земље, Ватикана и Грузијске Цркве“.

По речима Патријарха, „ово је нова страница, историјски дан и датум у односима између наших држава и Цркава“, коме се „радују свети апостоли Петар и Андреј Првозвани, оснивачи наших Цркава.”

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 01 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.