header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радованче Селић: Напад на оца Симеона је напад новотараца највишег ранга - "Агиорит" је само пулен Штампај Е-пошта
уторак, 05 децембар 2023

 Слика у наслову: опрелешћени Грк "старац" Елпидије, који је оклеветао једног од највећих  православних духовника данашњице, оца Симеона Рукумијског

Драго Уредништво,

Пре свега честитам вам и захваљујем вам се на сјајним анализама којима демонтирате новотарске лажи о причешћивању, али и о свему другом. Могу вам рећи, да су новотарци распамећени. Чињеница да један од њих, самопрозвани „Агиорит“ напада, на самом почетку Божићног поста, једног од највећих духовника светског Православља, оца Симеона Рукумијског, говори да су новотарци у паници. Не иду им планови да се Срби причешћују као паписти, на свакој служби. Јер, Срби који се држе Светосавља неће примити ни папу, ни Антихриста.

Можда ће неко рећи, да је претеривање оца Симеона назвати једним од највећих духовника данашњице. Али, које су карактеристике појма „велики духовник“? То су, пре свега, његово стајање у Предању Цркве од Истока, и броју његове духовне деце (а колико духовне деце има „старац“ Елпидије? Има ли још неког осим Антонија Недељковића?, пошто, по мојим информацијама, за њега у Грчкој скоро нико не зна).

О подвизима оца Симеона нећу да пишем овом приликом, али хоћу ако буде неопходно. Што се тиче стајања у истини Православља, отац Симеон је беспрекоран. До последње јоте држи се Светих Догмата, Светих Канона и Предања Цркве. А што се тиче духовне деце, коју има, ту је реч о хиљадама, па и десетинама хиљада људи. Па, само се прекјуче, Прве недеље Божићног поста, у Рукумији исповедило и причестило преко 700 особа! Односно, све их је причестио отац Симеон, што је подвиг само по себи.

Него, хоћу да вам скренем пажњу на следеће. Нека се нико не вара, да је самозвани „Агиорит“ самоиницијативно устао да клевета оца Симеона и светосавце у Србији. Он је само истурен да одради тај прљави посао за новотарце вишег ранга. Јер, они знају, да ако би они лично напали оца Симеона, тиме би разорили сопствени ауторитет и виртуелну („Ју тјуберску“, „Фејсбучку“, „Инстаграмску“ и сличну) популарност. А тиме би остали и без великих зарада. Зато је тај посао за њих одрадио њихов пулен „Агиорит“.

А ови што се причешћују по папистичком, сваке недеље и празника, и ови што клеветају човека Божијег Симеона, када их снађе оно о чему Свети Апостол Павле говори шта бива онима који се недостојно причешћују (1. Кор.11, 27-30), коме ће се обратити за помоћ? „Агиориту“, новотарцима „Ју тјуберима“ лажном "старцу" Елпидију? Трчаће сви они код оца Симеона. И примиће њих љубвеобилни Старац рукумијски, и пригрлити у своје наручје, као децу заблуделу...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.